Friday, April 29, 2011

Saya Suka Makan Kacang Keping


Ada sesiapa suka makan kacang keping aka peanut candy or sekut kacang? (Nota: 'sekut' tu sebenarnya nama singkatan biskut). Ni salah satu dari makanan peberet aku. Kalau ada kacang keping ni, mulut rasa nak mengunyah jer. Lepas satu, satu dimasukkan dalam mulut. Paling best di makan time tgh layan movie kat komputer.

Kelmarin terbeli 1kg kat kedai sekut dgn harga 11 riyal. Tak sampai sehari dah 1/2kg selamat mendarat dalam perut aku. Kekeke... Siyes tak tahan godaan nafsu makan kalau kacang keping ni ada dlm bilik aku. Walaupun org selalu ckp makan byk kacang boleh menyebabkan muka berjerawat, tapi tak pernah pun keluar sebijik jerawat kat muka aku sepanjang mkn kacang keping ni. Ada 2 sebab kenapa aku suka makan kacang keping... 
  1. Sebab ianya diperbuat dari kacang. Of coz lah kan...
  2. Sebab bila mengunyah, akan keluar bunyi kruk krak kruk krak dalam mulut
Budak yg suka makan kacang keping. Salah satu syarat utk kahwin dengan budak ni, mestilah pandai buat kacang keping.... Hahahaha

24 comments:

gadisBunga said...

ces. tak reti pulak buat kacang keping ni. ni kompem ter delete dari senarai calon la ni ek? hahaha!!

nurHeart said...

wahhh.. mau cari ptg nanti! peanut, cashew nut, hazel nut semua saya suka =)

^pasu bunga^ said...

kacang keping?? sekut kacang?? yang disalut gula/madu tu ke?

MataHati @ MH said...

gadisBunga - sempat lagi tu nak belajar buat kacang keping..hahaha

nurHeart - sya pun suka mkn semua jenis kacang

^pasu bunga^ - yup..betul sekali

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe pun suka makan gak...tapi kan..abah awe makan banyak sampai kena batu karang

Cik Bidadari said...

kena pandai buat? perghhhhhhh! hangat tangan nak wat tu... gud lucklah ya... hik hikhik... ada tu...

maya amir said...

saya suke mkn kacang ni..laa namanye kcg keping ye..x pnh tau;)

Amoi said...

kacang keping tu apa?

sumpah tak tahu

:'(

Ayuni said...

hikhik, ader bnyk bertambun kt ganu...

NOOR FATIN said...

kena cari la pasangan yang pandai buat kacang keping tu.. hahaha.. sedap2. leka kalau makan kacang..

=sz= said...

rasanya kat kg saya pggl lain nama sekut kacang ni...

Cik TeN10 said...

ohh kt kedah panggil kacang potong.. senang jekk nk buat nih.. =.= suke jugak mkn.. dh lme tak buat.. dulu time raya je mesti buat benda nih !! skali buat mesti banyak2..

Cik TeN10 said...

ohh kt kedah panggil kacang potong.. senang jekk nk buat nih.. =.= suke jugak mkn.. dh lme tak buat.. dulu time raya je mesti buat benda nih !! skali buat mesti banyak2..

Cik Anita said...

kacang keping ke nama dia?
bunyi cam pelik je..haha

aku biasa panggil biskut kacang keras..

mie said...

gue xsuka makan kacang...
mesti ada melekat kat gigi..
tapi kadang2 tu, makan juga..
eheheheee

Siti Mashitah Saidin said...

wua... suka gak kacang tuh... :P

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

yang pandai masak kacang keping ni maya karin aje

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

buatnyer tak susah..sgt mudah.pasti ramai anak dara yg baik budi beratur nak jd calon.keh3...nama dia bepang kacang juga kan?masa raya biasanya ramai yg buat.sedappp

wanmurni91 said...

saya suka kacang keping!!huhu..sedap tak tkata..siapa cuba pasti nak lagi..haha:P

JP Nurul said...

haha...syarat apekah itu..hehe


xsuka kacang sbb mmg akan naik jerawat...syg kulit muka kot~~

Asrul "iLham" Sany said...

aku balun bende ni je masa stay kat Jakarta 3 bulan.

sodap

;D

myra yusreena said...

laa kacang keping ke nme dye..suke2!!pas mkn sakit gigi..HAHA

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
abu nak Tanya kenapa cermin sebelh kiri

uihhhhh kacang keping.... uihhhhhhh macam sedap ajerrrr.... mmg aku pun suka gak..... cuma aku ska makan nak buat jangan mimpi lerrrr aku ni... aku tau makan ajerrr

saya afi said...

*slurp*