Thursday, April 29, 2010

Kawan

kita yang sudah dewasa ni pasti pernah mendengar lagu "Kawan" yg dinyanyikan oleh Ruhil Amani pad awal 90an. lagu ni mmg feberet aku dulu. bila dengar balik lagu ni, terus teringat kenangan masa sekolah dulu. how sweet.. tetiba jer rasa nak pakai balik seragam sekolah, back to school jumpa balik kawan2 dan cikgu2.
tadi sdg asyik layan youtube, terjumpa lagu ni secara tak sengaja.. arrrr touching betul bila dpt dgr balik lagu ni, apa lagi masa nyanyi lagu ni, Ruhil masih lagi budak2.. aku cuba upload video tu kat blog tapi punyalah lama masa nak siap upload 1 video. terus aku cancel.. dah hampir 3 jam tapi siap2. hampeh jer blog ni... no video, aku kasik lirik lagu jer. korang leh nyanyi dlm bilik air. ku tujukan lagu ini kpd semua yg pernah bercinta masa zaman belajar dulu..

 KAWAN

Kawan...apa erti sayang
Jika hati tak senang
Kawan...apa erti kasih
Jika kau tersalah pilih

Kau...pandai bercerita
Surat panjang berjela
Kita tak pernah bersua
Aku tak suka bercinta

 Apakah ertinya ini
Menganggu akal dan hati
Lupakan saja, lupakan diriku
Kita di bangku sekolah lagi...

 Hei! jangan buang masa
Dengan berkhayal saja
Kawan lihat masa depan
Masih jauh di hadapan

 Hei! jangan main api
Nanti membakar diri
Ilmu harus kita cari
Kelak kita takkan rugi

4 comments:

haslina said...

lagu retro mmg mengimbau kenangan sungguh...kan..

tp sy budak baik..tidak bercinta ms sekolah..lgpun kureng cantikkan..x de org nak ms tu...hikhik

salam singgah..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

lagu dulu2 memang power..mendayu2...sejuk jer hati dgr...

tapi percaya tak...kawan kadang2 boleh makan kawan jugak...

Mata Hati said...

haslina - setiap kali dgr lagu retro, setiap kali tu lah teringat kenangan lama

time kasih sudi terjah blog yg serba kekurangan ni..

Mata Hati said...

Mama Damia - betul tu. lagu dulu ada aura tersendiri. sapai sekarang bila dgr balik tak rasa jemu..

itulah lumrah kehidupan. sometimes sesuatu yg kita tak sangka boleh terjadi.. so kena hati2 pilih kawan..