Friday, April 23, 2010

Handphone Dah Rosak!!

after 3 years, nokia 6288 aku dah rosak. ni semua gara2 terjatuh atas jalan raya. terpelanting terus housing dgn bateri tepon. nasib aku sempat tahan sebuah kereta dari mengilis tepon aku. kalu tak, rest in peace. sayang betul aku kat tepon ni. sehari tanpa tepon, rasa mcm ada yg tak lengkap. sekarang ni, bila slide jer, terus skrin terpadam. tak boleh tutup slide langsung, terbogel mcm tu jer keypad. alahai..dah kes berat ni. kena amik tindakan secepat mungkin sebelum skrin terpadam terus utk selamanya. kalau ikutkan sejarah sepanjang 2 thn ni, dah acapkali tepon ni terhentak atas lantai dan jalan tapi masih ok. 1st tepon yg aku pakai, nokia 3310 pun tahan lasak gak. tenggelam dlm air, jatuh dari tingkat 1 bangunan..tapi bila pasang balik bateri still ok, berfungsi dgn baik. just sekali tu jer bila jatuh dlm lubang taik, terus k.o.. maybe sbb tak tahan dgn bau najis kot. .nak buat apa ek?  kena cari yg baru ni. today aku pi survey tepon, rambang mata pulak nak pilih yg mana. nak cari yg biasa ke or yg boleh access internet? mana satu, mana 1 ek..?
 1st tepon..3310. k.o lepas terjatuh dlm lubang taik

 2nd tepon, 6288 dah rosak
 3rd tepon, 5530. sempat pakai 3 hari jer sebelum jual balik. tak best langsung. not my style guna touch screen ni.. well, dlm kepala dah ada beberapa jenis model utk dibeli. ntah, tak tau lagi nak beli yg mana 1. last minute baru aku buat pilihan..
 6700 slide..berkenan gak yg ni tapi tak der WLAN

 N97 Mini. everything ada dlm tepon ni tapi byk sgt rungutan pasal model ni

C6.. yg ni kena tunggu dlm 2-3 bulan lagi.

4 comments:

~Pn.Ilah~ said...

hehe...wah berteknologi nampaknya fairul. akak gak lah hs zaman tok kaduk..tupon hana wat baling2..huhu

Mata Hati said...

huh..baling2? ada bakat tu nak jadi pemain bola jaring. jgn dia baling dlm toilet dah ler..nanti terus k.o..huhu

kella said...

i like 3310! my 1st hp too..
tapi memang sangat tahan lasak!
tapi di cilok orang!
yg kedua, jatuh, pecah berderai, selamat di gilis kereta yang berdesup!
lbh kurang ngan cerita tu..

ala.. fairul.. byk pilihan sekarang ni, terpulang apa yang diingini! pilih yang fleksibel..

Mata Hati said...

model 6700 slide yg jadi pilihan. luaran nampak agak lasak..