Thursday, April 29, 2010

Office Hour

today is thursday.. hari khamis paling best sbb dpt balik awal. kalau hari biasa waktu balik pukul 5 ptg, hari khamis pukul 3.30 ptg dah boleh balik. esok lusa cuti minggu, tulat cuti hari pekerja. boleh rest puas2. yippi yuppi.. today kerja tak banyak mana. banyak masa dihabiskan dgn jln sana sini, dari meja ke satu meja, sembang sampai balik.
tapi office baru ni tak best mcm kat tempat lama. office baru terletak jauh sikit dari pusat bandar manakala office lama betul2 kat tengah pusat bandar. kalau kat tempat lama, bila boring boleh pi jln2 kat Pasar Payang or lepak kat kedai mkn. satu lagi kat tempat lama, cuma satu seksyen saja yg ditempatkan kat situ, so bebas lah sikit nak bergembira. whatever, kat mana pun ditempatkan..aku still bersama2 dgn seksyen yg sama, pegawai dan kawan2 yg sama. so, tak lah rasa kekok sgt bila duk kat bangunan baru ni. kitaorang dah mcm satu family...

 
ni ler ruang bawah pejabat. berselerak mcm tongkang pecah

 
dah 60 tahun jabatan ini ditubuhkan. aku adalah generasi ke 3

 cheese... senyum melerat sbb tak der keja nak dibuat. merayap sana sini lah kerja aku

 bila lapar, aku pun lepak lah kat meja kwn aku ni. boleh mkn tempeyek. nyummm nyummm

 last pic before aku tertido.. letih sgt kes sehari suntuk pi terjah meja kengkawan..

4 comments:

~Pn.Ilah~ said...

Sukanya dpt cuti yg agak panjang...' Selamat Hari Pekerja'....

Mata Hati said...

Selamat hari pekerja gak..

kella said...

Selamat Hari Pekerja! ceria sokmo! :D

Mata Hati said...

SELAMAT HARI PEKERJA...