Monday, January 31, 2011

Komputer Masuk Wad ICU

Buat seketika tak dapat berblogwalking kerana komputer terpaksa diformat balik. Ini semua gara-gara tergatal tangan pergi bebaskan virus yang datang bersama software. Lupa nak catit nama virus ni tapi bila terkena jangkitan confirm tak dapat buat connection ke internet. Dan operasi komputer pulak dah semakin jadi berat serta kehilangan sikit demi sedikit data-data dalam komputer. Semua folder bertaburan sana sini.

Ada hikmah jugak disebalik kejadian ni. Bila dah terpaksa memformat balik, baru teringat hard disk kosong yang belum diguna pakai lagi. Pikir punya pikir, baik gunalah dari terperap dalam kotak tu. Alang-alang dah ada 3 hard disk dalam komputer ni, why not aku install sekali OS Linux. Ahaks!! dah lama sangat nak explore Linux ni. Kata pakar, Linux bebas dari serangan virus and friendly user.

Pasal interview aku tempoh hari, alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Thanks to prof. engku kerana sudi membantu  sepanjang hari tu. Tapi rasa berat semacam nak dapat sebab persaingan datangnya dari staf yang sudah lama bekerja dalam tu. Which one is better? Beri kenaikan pangkat kepada staf ataupun ambil orang luar? Ahaks, malas nak fikir. Kalau dah rezeki akan dapat jugak. Kay, kepada pengunjung yang sudi tinggalkan komen, nanti aku ziarah blog u all sebaik saja selesai kerja memformat ni. Kenapalah hari cuti aku ni berakhir dengan kejadian tak diingini...arrrrrr

21 comments:

ciK mOt ©™ said...

all da best...kalu dah rezeki tak kemana der...

Cik TeN10 said...

selamat memformat! rasa2nya laptop caye pn nk kena format jgak nih..da gelong semacam jekk..huhu

insyaAllah ade rezeki dapat la..

Encik MamaT said...

aku tak tau nak komen apa.. haha.. sori2.. blur lak... semoga berjaya bro...

Ayuni said...

naper x beli laptop?format kt ganu mhllh, bg sye yg student nielh, ske format kt AB shop dpn unisza tu

SYaMiLa said...

rezeki tk kemana..

n@m@n said...

dah bertahun tak format PC sebab PC dah rosak..hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sabar..ada hikmah disebaliknya.

KUREKURE COMEL said...

hehehe...alololo...tembak la virus tu....cian....huhuhu

Anak Ulu Cheka said...

sabor je la...mungkin ade hikmah disebaliknya

Terkini dari AUC dot com: Bestnya WordPress

iefa :) said...

ish3x... cian..
rzki masing2 kn..
tiap org ade lucknye. ;)

MataHati @ MH said...

ciK mOt - rezeki takkan lari

Cik TeN10 - cepat2 format tapi pastikan benda penting dlm tu dah dibawa keluar

MataHati @ MH said...

Encik MamaT - mekasih...

AYuni - laptop dah kasi kat adik. belajarlah memformat komputer. tak serumit mana pun. boleh save duit

MataHati @ MH said...

kak SYaMiLa - betul..kat mana2 pun tetap akan ada rezeki

n@m@n - kesian pc tu..hahah
sekarang lebih mudah pakai laptop. bleh dibawa ke sana ke mari

MataHati @ MH said...

sis LM - sabar.. sabar itu sebahagian dari iman

KUREKURE COMEL - virus tu tembak sya dulu.. tak sempat nak buat apa2 pun

MataHati @ MH said...

Anak Ulu Cheka - betul..ada yg tersirat disebaliknya

iefa :) - betu cuma luck sy abelum dtg lagi.. ;)

sissyira said...

salam pagi selasa =)

- komputer tu nak tuan dia rehat kot..huhu

- beshlah dapat kije...jeles3..heheh

MataHati @ MH said...

belum dpt lagi...dlm proses

MAPPIAU said...

aloh aloh siannyer komputer tu sakit tenat ek, kat spital mane yer boleh melawat hihihihi (jangan mare haaa guwau2 jerk huhuhu)

azzey said...

Klu dh mmg rezeki...adalah tu nanti...:)

MataHati @ MH said...

MAPPIAU - arr...lupa nak tanya nama hospital tu..hehehe

azzey - kalau dah rezeki takkan ke mana

Anonymous said...

Τhаnks verу іnteresting blog!


Look at my web ρage: losing weight
My page - losing weight