Friday, January 21, 2011

Blogwalking - Perlukah Menipu?


Actually aku tak kisah sangat dengan penipuan melalui blogwalking ni. Pada aku, kelakuan mereka tak mendatangkan kesan kepada blog ini sebab aku bukan jenis yang dahagakan bilangan pengunjung. Satu lagi blog ni tak femes tahap gaban.

Tapi memandangkan ramai kawan-kawan blogger berkata tentang hal ni, jadi aku tumpang memberi sokongan kepada kawan-kawan. Cara mereka menggunakan jalan mudah untuk menarik pengunjung memang salah. Betul-betul mengkhianati  keikhlasan blogger lain yang sudi menziarahi blog mereka tanpa was-was.

Kalau dahagakan sangat pengunjung yang ramai sebab nak glamer dan $$$, baik iklankan saja blog tu kat newspaper atau tv. Nak femes lagi, tulis isu sensitif yang boleh menarik perhatian rakyat jelata negara ini.

Senarai dibawah ini diambil dari blog www.gnesop.com. Kalau ada lagi nama lain, boleh hebahkan kat kengkawan. Kebanyakan kat bawah tu adalah pengunjung tegar shoutmix aku. 


Newbie

Kasim Ahmad (BulanPurnama | MariLompat)
Innovator - 
Joe -
Fashion Girl
Sembang Kosong  <---- kalian kenal dia ini ~!!!
Popolita ( rasa macam nak bagi pelempang je... )
Cilupbah (kalian pasti kenal dia~!)
Anggur
Melati Putih
Cahaya Cinta
Suhaisweet <---- kalian kenal dia~!!!
GetMovie124
Umar Yang Cute <---- Kalian PASTI KENAL~!
Blur a.k.a Jiwa Kacau <---- kalian kenal dia~!!!
Syamsid - 
Joe a.k.a Faizol-1

Buat blogger sekalian, better hargai mereka yang tegar memberi komen di blog anda. Kejujuran mereka menjalinkan persahabatan di dunia blog ini tak perlu disangsikan berbanding blogger yang hanya menyapa di kotak jerit.

27 comments:

ciK mOt ©™ said...

samalah kita...takde gunanya...yang nak datang baca silakan...takmo takpelah...sedar blog kita camner kan...

so wat per paksa...

pagi MH...sihat hari ni???

AdiaLuze said...

Kat blog akak pun ada gak makhluk2 camni...Tula pasal skrg ni, akak lebih suka berbalas kunjung ngan blogger yang sudi dropkan komen diaorg kat n3 akak je...heheheh ;)

Fariq said...

raa macam diperbodohkan plak bile org dtg blog kita guna cara menipu,, tapi suruh kita dtg blog dia beria2..

Slot AkakSiah DI TV Lama | Sekali Kaki Melangkah

sz | m.s.s said...

tak kenal sumer dlm senarai tu..
mungkin sebab blog saya takde chatbox kot..ihikss..terselamat... ;)

Mata Hati said...

ciK mOt - betu betul.. saya sihat walafiat

AdiaLuze - tak boleh buat apa2.. terpulanglah kpd diri masing2. tapi yg sudi meningalkan komen lebih dihargai.. :)

Mata Hati said...

Fariq - tu lah tak adil namanya. berat sebelah. but i dont mind sangat pasal hal ni

sz | m.s.s - sebenarnya tak der lah apa sangat cuma sesetengah blogger rasa mcm tertipu dgn cara diaorang tu

Cik TeN10 said...

haha..nk famous punya pasal..dtg kt blog..then post kt shout box :

"follow me..then i follow u back "

"dah follow you..follow i balik k"

mmg sah2 la Cik TeN10 buat dekk je..

My Little Diary said...

salam,

ini kira konsep touch n go lah ni ek!...
huhu

Mata Hati said...

Cik TeN10 - bior ler diaorang dengan labunya. better kita layan kawan2 yg sudi meriahkan blog kita selalu

My Little Diary - ahh, kira mcm tu lah. hehehe

Sharinginfoz said...

tak payah nak tipu2 kan

misz nana said...

hehe.. betul2.. kalau pelawat tak ramai pun tak pa.. hehe

Mata Hati said...

Sharinginfoz - betul betul..buat apa lah nak tipu2. takder faedahnya

misz nana - biarlah tak ramai asalkan bahagia.. betul tak? ;)

Encik MamaT said...

mcm2 hal la.. hehe.. nak tipu pun agak2 la kan.. duit hasil penipuan tu.. hmm.. tanggung la :p

Mama JnJ said...

yang list ke 11 tu selalu datang..
patutlah ayat dia sama saja..
terfikir apa reaksi durang bila ramai blogger sudah tahu

e.l.i.z.@ said...

wahhh tukar nama pulok...kiut la dari mata kelip kelip :P

haa tu la, sy ada gak dpt invitation drp org jual software auto blogwalking ni tp sy x pecaya heheh..sebenarnya wujud ek?

Anitadahahs said...

salam,
saya pun jenis tak kisah sangat pasal benda alah ni, kenapalah nak di marah sangat. Kalau orang dah tak ikhlas nak berblogwalking, nak buat macam mana lagi. Biarlah dia puad dengan cara macam tuu ;D

azzey said...

Ada effect ke nanti kat blog kita?

[S]itie [B]Um [B]Um said...

btol!! ade setengah peninggal shout kat shoutmix ckp..best blog awak bla..bla..bla..update la slalu.. mcm terlalu general..yg die copy..paste kat sume shoutmix. nyampah!!

JIJI YU said...

ni baru aku tau ade jugak style maen elat camni..

Mata Hati said...

Encik MamaT - benda remeh mcm ni pun nak tipu jugak. manusia manusia

Mama JnJ - rasanya semalam tak mampak lagi btg hidung diaorang kat shoutbox. x tahulah kalau dah tukar nama

Mata Hati said...

e.l.i.z.@ - rasa nama yg ni nampak lebih maskulin..hahaha

benda ni mmg wujud. ekk, ada org nak jual ke software ni? dasat tu

Anitadahahs - biarkan luncai dgn labu-labunga. lumrah dunia, ada yg betul, ada yg tak betul

Mata Hati said...

azzey - tak.. cuma membazirkan masa je. hal ni rasanya tak lah berat sgt..cuma ketidakadilan kpd blogger yg setia melawat blog mereka

[S][B][B] - nak buat mcm mana. pandang pandang, ngelengkan kepala

JIJI YU - :)

NOOR FATIN said...

harap2 diorg xbuat lagi

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

wahhhhhhhhh siap ada list nama lagi

Mata Hati said...

NOOR FATIN - moga2 mcm tu lah.. kesian kat blogger lain yg bersungguh2 visit blog diaorang

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) - hehehe.. wanted :)

nurHeart said...

saye sesekali tggalkan jgk sepatah dua kt chatbox sesape yg saye singgah.. sekadar menyapa, x bmaksud meminta dibalas kunjungan pun, sekadar memberi salam bila msuk umah org :)

Mata Hati said...

sya pun suka tinggalkan jejak kat ruang komen dan shoutbox. tapi kalau kesuntukan masa, just tinggalkan komen saja atau menyapa kat shoubox jer