Saturday, January 22, 2011

Jom Pizza!

Petang kelmarin bonda dan ayahanda ajak pi makan kat luar. Rasa dah lama sangat tak makan kat luar bersama family. Actually dah beberapa hari bonda plan nak makan kat luar. Mula-mula plan nak makan sushi tapi ayahanda tak berapa makan sangat sushi ni. So, tukar plan pi makan pizza jer. Aumm aummm!! rasa macam dah lama tak makan pizza ni. Maleh nak cerita panjang lebar, sila cuci mata dengan gambar-gambar dibawah tu

Ayahanda yang sentiasa nampak serius

Ada persamaan tak muka ku dengan ayahanda? Ramai yang cakap tak der iras langsung muka aku dengan ayahanda dan bonda. Adik-adik yang lain semua mirip bonda dan ayahanda...


Bonda yang sibuk check kandungan bahan dalam sos cili

Yang ni pulak makanan masa balik dinner kat rumah minggu lepas. Tak tahu pun bonda dan ayahanda plan nak masak ketam. Kalau tak confirm aku suruh adik beli ketam yang besar-besar. Leceh sikit nak makan ketam yang saiz sederhana ni. Lebih suka ratah macam tu jer dari makan bersama nasik. Dan semalam sekali lagi aku berdinner bersama ketam..best best best

 Ketam masak lemak cili api

Yang ni aku lupa apa namanya. Tak kisah lah asalkan tetap ada ketam

Telor dadar. Err..apa makna dadar tu? Ada sesiapa tahu tak?

19 comments:

Anitadahahs said...

argh.
craving pizza tuh~
lagi-lagi bila tambah cheese lagi.
pheww~sedap gila.
lapar.lapar.laparrrr!

Ayuni said...

hikhik, pizza ats giant...

JP Nurul said...

memang tgh plan nak g mkn pizza next week....yang plg latest tu..ape ntah nme dia bru tengok kat paper td....

ciK mOt ©™ said...

hehehe...anak mak ayah lagi dia ni...sok2 dah ada isteri gimana la agaknya...hahaha...

eh ada iras muka bonda tu...

sissyira said...

salam...

tak makan suhsi jugak.
tak suka pizza..huhu

sama,tang hidung dan mulut sama, tang lain, jantina la..hehehhe

mrs Gee :) said...

sedap nyer tgk ketam itu.. tp honest xreti mkn ketam..

cek chun said...

muda lagi mak yer.
kalau parent cek chun, kfc la jawabnya. piza depa tak reti makan

Cempakamelati said...

Hmm dah licin tu nampaknya...sedap tu. Saya pun baru lepas makan piza semalam. Ketam masak lemak tu lama dah tak makan...fuh..sungguh menggoda.

Mata Hati said...

Anitadahahs - jom kita pi makan pizza...hehehe

Ayuni - nop..pizza dalam bandar.. tetete

JP Nurul - yang banyak cheese tu..tu lah tak terpikir langsung nak order yg tu. kena pergi pulak nanti nak cuba yg baru

Mata Hati said...

ciK mOt - eh, ye ke ada iras muka bonda. kat mana ek..? tak perasan lah

sissyira - yer yer yer..nak makan sushi tak. sya boleh belanja.. tak pun sya buat sendiri..tetete

mrs Gee :) - leceh nak makan ketam ni sbb kena pecahkan dulu kulit utk ambil isinya. silap buat, luka jari

Mata Hati said...

cek chun - kawin muda. sbb tu still nampak muda walaupun anaknya nak sampai 3 series..hehe

Cempakamelati - cepat buat..memang sedap ketam tapi leceh sikit nak amik isinya. better beli ketam yg besar

kella said...

jom!! baru makan dominno tadi :)
wah dah tukar.. dari mata kelip kelip ya...

MAPPIAU said...

halamak kotam masak lemak cili api, gulp!!! sodap tuh adehhhh, lapar dah ni haaaaaa uwaaaaaaaaaaaa

hahaha :P

Mata Hati said...

kella - utk menampakkan kemaskulinan..haha. best tak domino pizza? lom pernah try lagi

MAPPIAU - sabar..tunggu pagi esok baru cari ketam masak lomak cili api ;)

mie said...

wow!!
selain sos...
apa lagi yang bonda selidik...
hehehee

Cik TeN10 said...

cedapnye pizza!..da lme x buat pizza..resepi pn da lupe..hukhuk..

ohh..caye tak cuke ketam!..xcuke nk kupas kulit keras tu..nk mkn pn lmbt..huhu

telur dadar caye cuke wt france nye style..cmpur ngn cheeze and butter ciket!..cedap ooo..try la buat!..hihi (^.^)

zmah said...

Bestnya tak lama juga akak tak pekena pizza ni,belanjalah akak!

Mata Hati said...

mie - logo halal..hahaha

Cik TeN10 - byk cara juga nak buat telur dadar ni. akan ku cuba cara mu itu.. ;)

zmah - suatu hari nanti...ekekeke

Zue Cancer said...

thanks follow sy ;)
sy mmg tengah lapa. sebb tu cari gamba makann