Monday, January 17, 2011

Hari Cuti Yang Blurr

Bukan main boring lagi melalui hari cuti semasa terputus talian internet baru-baru ni. Kalau hari bekerja taklah terasa sangat tapi kebanyakan  pejabat kerajaan sekarang dah sekat capaian ke blog dan sebarang laman sosial. Setakat nak buka email dan baca newspaper boleh lah. Hampeh betul ah..

Awal tahun yang paling membosankan. Tak tahu nak buat apa. Nak keluar jalan-jalan hujan selalu jer turun. Masuk dapur malas nak masak. Buka komputer tak tahu nak tengok apa. Setakat nak layan movie bolehlah tapi semua tu aku dah khatam. Tak best ah tengok acap kali sebab dah tahu jalan ceritanya. Ini paling lama rasanya aku berjauhan dari internet.

Punyalah kebingungan tak tahu nak buat apa. Mujur sebelah petang makcik2 selalu datang membawa bala tenteranya. Hilang juga keboringan aku melayan kerenah sepupu2 yang kecik tuwek ni. Membuli budak-budak kecik ni adalah pekara paling best dibuat pada masa cuti. Suka tengok diaorang menangis meraung. Kemudian pujuk balik dengan umpan coklat dan aiskrim.

Biarkan jer diaorang menganas dalam bilik tidur aku. Ikut suka koranglah nak sepahkan buku, melompat-lompat atas katil atau main sorok-sorok tapi jangan sentuh barang-barang elektrik. Satu lagi jangan kencing dan berak dalam bilik aku. Kalau tak, confirm kena tendang keluar dari bilik..huhuhu

22 comments:

wan nurul hezrina abd halim said...

meh kasi pecah bilik dia ngan tanda x penyamun2 sumer..huhu..

sedap nampak ice creamtuh

Ieda Al-Habsyi said...

share eskrem leh dik?

hehhehe :)

ciK mOt ©™ said...

hai dik...nak eskrem sikit...

Siti Fatimah Fuzz said...

bgs la kalau cam tuu..bg je diorg msk bilik...kalau cik siti la, awal2 lagi da kunci pintu bilik..jgn harap nak masuk...nak mngintai pn adalah dilarang sama sekali....hahha

ainnoraini said...

tibe2 jer teringin nak aiskrim tu...baru jer ari tu mkn aiskrim..babana split...

Ayuni said...

hikhik, tomeynye budak tu.....

deqlis said...

aikk Mata Hati dah tukar ka??

Mata Kelip-kelip? baru perasan nie hihi..

haa nampaknye Mata Hati kiter sedang berkelip2x kot...?? tak lama lagi dpt makan nasi minyak laa weools..miahahaha...:-)

SUZIE APAI said...

hahahaaa....sudah lama tak guna word 'kecik tuwek'

klako pulok bila baca!!

Lelaki Ini said...

alalal..
chumel budak2!

NOOR FATIN said...

alalala comel!!!

Siti Safiyyah said...

kecik tuwek?? hehe, i missed that word! ni yg rindu nak kelik ganu ni..hehe

haha sabar jela ea ble takleh nak online.. ;P

JP Nurul said...

suka tengok bdk2 menjerit meraung????oh suka buli bdk2 upenye...:P



sian molek...haha

e.l.i.z.@ said...

hahahhah jangan berak dih..kecik benar ko budok tu?
kalu kecik, kompom pakai pampes :P

Mata Hati said...

wan nurul hezrina - mcm dlm cerita ali baba bujang lapok ekk..haha

Ieda Al-Habsyi, ciK mOt ©™ - amik ler kalau auntie nak ;)

Siti Fatimah Fuzz - boleh jer sbb takder apa2 yg secret pun dlm bilik tu

Mata Hati said...

ainnoraini - babana split? ohh tidak, best sangat tu

Ayuni - budak hyper aktif

deqlis - saja tukar utk menampakkan kelelakian.. :p
kalau nasi minyak, hari-hari kita boleh makan kat kedai..ekekeke

Mata Hati said...

SUZIE APAI - ajor lah anok2 loghat teganu kite..huhuhu :)

Lelaki Ini, NOOR FATIN - comel, hyper aktif, nakal

Siti Safiyyah - boring sebenarnya kalau x dpt surfing internet

Mata Hati said...

JP Nurul - membuli budak adalah kerja sampingan ku...hahahah

e.l.i.z.@ - kecik2 lagi.. kadang2 pampers tu bocor. tahu2 jer ada tompokan x diundang atas lantai.. :p

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sedapnyer eskrem...sis nyer takder ke?

azwa_amani said...

terasa jauh plak sekrang ni....sihat ke??

Mata Hati said...

sis LM - owos...lain kali ah sis ;)

azwa_amani - apa yg jauh tu? sya sihat walafiat

mie said...

mengidam plak nak makan ice cream..
ehehehe

Mata Hati said...

beli jer kat kedai... corneto pun sodap