Saturday, November 13, 2010

Blog Dijangkiti Malware


Pernah lihat tanda amaran seperti dalam gambar diatas? Dalam seminggu ni semakin banyak blog yang dijangkiti malware. Blog-blog popular seperti blog masakan pun ada dijangkiti malware ni. Tak tahu lah kalau browser lain tak memaparkan amaran ni tapi sebab aku selalu layan blog menggunakan Google Chrome, setiap hari akan melihat tanda amaran ni. Dari hari ke hari semakin berjangkit pulak. Kalau kelmarin elok jer nak masuka, hari ni dah keluar background merah. Hati-hati bila blogwalking. Sebaiknya elakkan dari memasuki blog yang memaparkan tanda amaran seperti ini.

13 comments:

Nur Misnan said...

salam... memang pun
adalah lebih baik bw menggunakan
google chrome..
jika menggunakan Ei, paling senang dapat penyakit LANUN nih..

Mata Hati said...

hati-hati semasa bw

ahmad jo said...

bila dpt msj cm gini terus pangkah! katakan tidak pada malware :D

nina syakina said...

chrome sgt protected, sib baik...
nina pon skrg nih berjinak2 dgn chrome... huhu

Siti Mashitah Saidin said...

ha'ah~ sy pkai google crome! slalu kot detact cam tuh~~ macam mn kita nak cakap kat owg tuh ar?? nak masuk takot... :P

Mata Hati said...

ahmad jo - yup...say no t0 malware

nina syakina - yup..chrome mmg bagus tapi masih banyak nak kena tambah baik utk jadi browser paling best

Siti Mashitah Saidin - masuk sekali pastu bagitau kat tuan blog pasal malware. suruh dia amik tindakan serta merta. then kuar dari blog tu cepat2

Scarlett O'Hara said...

Camana nak elak blog kita kena penyakit macam tu ye?

Sharinginfoz said...

tension kalau macam ni kan

Mata Hati said...

Scarlett O'Hara - pakai antivirus internet security

Sharinginfoz - tension dan menenggelamkan mood nak blogwalking

shiemz said...

say no t0 malware jerk.. :P

Mata Hati said...

yup..just say no to malware, nok to blog yg dijangkiti malware.. jgn lupa pasang internet security

permata alza said...

Salam...iyer ka...klu guna IE senang dpt virusnie...takutnyer...sy baru pakai google chrome...sll guna IE jer....Thank's 4 this info...

Mata Hati said...

info berguna kita share sama2