Tuesday, November 23, 2010

Tag Dari Cik Siti - Cinta Pertama Saya


Oh my...tag kali ini begitu ekstrem sekali. Selalunya tag yang pernah dijawab sebelum ni berbentuk soalan. Tapi kali ni kena ceritakan pengalaman cinta pertama. Saper lah yang terkeluar idea buat tag ni.. Kay, aku jawab lah jugak sebagai membalas kesudian cik Siti sweety tweety pussy pussy cat menjawab tag dari aku tempoh hari. ahak!!! 

Kisah ni berlaku masa aku berusia berusia 9 tahun. Masa tu dalam darjah 3 lagi. Aku suka kat sorang budak sekelas. Comel budak ni, chinese look. Rambut acap kali diikat toncang 2. Nama dia.. errr, korang carilah sendiri lagu M Osman yang popular masa era pop yeh yeh dulu. Nama lagu tu sama dengan nama budak sekelas aku ni. :)

Budak hingusan lagi, manalah tahu apa itu cinta, apa itu erti cinta. Nak luahkan perasaan pun tak pandai. Yang aku tahu cuma rasa suka kat dia, suka melihat dia. Dalam kelas aku jarang bercakap sebab tak tahu nak borak pasal apa. Aku masa kecik dulu pemalu sangat. Nak pergi dekat dengan perempuan pun rasa tebal muka. Aku cuma berani pandang dia dari jauh jer.. Auu cak auu cak auu cakk!!! Waktu pendidikan jasmani, kalau dia ada berdekatan, lagi lah bersemangat aku nak main. Kalau tercedera pun buat 2 macam tak der apa2. Hero lah katakan, mana boleh tunjuk kelemahan depan heroin. Kan kan..

Seingat aku masa hari sukan sekolah, dia pernah kasi kuih kat aku. Kes kuih itu pemberian darinya, rasa sayang sangat nak makan kuih tu. Kalau boleh awet dan letak dalam frame lagi bagus...hekk!! Drama ni berakhir bila dia bertukar ke sekolah lain. Aku sendiri tak tahu dia nak tukar sekolah. Frust? Mungkin ada terasa sikit sebab buah hati idaman kalbu dah pergi meninggalkan aku.

Kesimpulannya - Kalau suka kat somebody, jangan teragak-agak nak luahkan perasaan. Kalau hanya bertepuk sebelah tangan, itu bukan lah cinta namanya tapi angau jer ler lebih.

Ok..tak nak tag sesiapa. Kalau korang rasa nak bercerita pengalaman cinta pertama, dipersilakan..

22 comments:

Miz CanisTaL said...

wah.. best2... so penah jumpa lg x pastu? ..

e.l.i.z.@ said...

wahhh...umo 9thn sudah ada perasaan suka..sy time tu xigt doh gapo jadi hehe

tp part nk frame-kan kuih tu lucu la..mcm cite cina hop sy tgk "Meteor Garden" heheh dia mmg frame-kan kuih hop awek dia bg heheh

eLYies said...

amboi2..darjah 3 dah gatai no..hahahha

azwa_amani said...

uishhh kecik2 dah pandai erk....bestlah fisrt love nie...kalau ditakdirkan mata hati jumper die, agak2 die ingat x????

mama_umar_maryam said...

hik3..kiut weh!

Mata Hati said...

Miz CanisTal - dah tak jumpa... :)

e.l.i.z.@ - what to do, budak laki2 ni lagi cepat mari kegatalannya berbanding budak pompuan..hehe

agaknya kalau saya frame kuih tu dan simpan sampai sekarang, boleh masuk malaysia book of record tak? :p

Mata Hati said...

eLYies - jgn bagitau kat org lain.. malu ah..hahahaha

azwa_amani - ermm..rasanya ingat2 lupa kot. dah belasan tahun, mesti dia dah beranak pinak sekarang ni :)

Mata Hati said...

mama_umar_maryam - gatai kan budak ni..kecik2 dah nak bercinta.. hehehe

~aSHa~ said...

amboi 9 taun dah pandai jatuh cinta..ehehehehe mesti dah sunat time tu kan...ehehehe

tu cinta monyet kot...

n@m@n said...

rozana, gadis pujaaan hati..rozana..hehe

Siti said...

pergh, kecik2 lagi dh pandai main cinta eh? hehe, tapi kan bdk2 skang dh advance. zaman saya dulu pn ade gak kapel2 ni. nak tergelak je ble igt blk. haish

azzey said...

Mata Hati: cinta pertama? dah x ingat bila....ha3...buleh cam tu?

Iena farina said...

hehehe....1st love mata hati...awatnyer awal sgt bercintan cintun...?Tentu lawakkkn bila ingat semulakan...kan..kan... :P

aYu said...

cinta monyet.ehehe..
to indah utk dikenang~

Mari Berbicara Hati Ke Hati :
Calon SPM 2010 meninggal dunia

My Little Diary said...

salam
wah3x... darjah tiga dah pandai suke2 ye... dah sunat blum masa tu... keh3x.. oops!! terlebih sudaaa

Mata Hati said...

~asha~ belum lagi lah..hehehe

n@m@n - tuh lagu peberet kalau pergi karaoke.. :)

Siti - ini dinamakan cinta budak kecik..hehe

Mata Hati said...

azzey - tu sebab byk kali bercinta kot..huhuhu

lena farina - selalu tergelak sendiri bila ingat balik kisah ni

aYu - monyet pun pandai bercinta jugak..hehehe

Mata Hati said...

My Little Diary - belum lagi..dah mai gatai nak buat lagu mana..keh keh keh

Siti Mashitah Saidin said...

9 thn punya cerita.. :P hehehe~

Mata Hati said...

boleh lah tu..hehehe

Tulisan Dari Manjung said...

klasik betul kisah ni...syahdu pun ia juga...seronok dia ada pengalaman yang macam tu hu3... manis... :)

Mata Hati said...

kisah klasik utk masa depan :)