Sunday, October 10, 2010

Ada Apa Dengan 10.10.10


ada apa dengan 10.10.10? sekali tgk mmg cantik nombor ni tapi apakah yg special sangat? ada sesiapa tahu tak? hik hik hik..ramai yg geleng kepala. mari sini aku nak bagitau.. tutup dulu radio, perlahankan volume dan suruh anak2 diam sekejap. sila baca dgn penuh konsenterasi apa yg aku nak bagitau ni. actually, 10.10.10 itu hanyalah sekadar nombor tanpa membawa sebarang makna apa2. understand.. nombor itu hanyalah tarikh utk hari ini. hari biasa jer. jangan lah korang anggap 10.10.10 ni angka keramat, angka bertuah..karut semua tu...

sekarang kat tv tgh ditayangkan siaran langsung perkhawinan Datuk Sheikh Muzaphar Shukor. biasa2 jer. takderlah nak dikategorikan sebagai wedding of the year. bila dilihat perhiasan dlm dewan tu, agaknya sampai tak angka juta perbelanjaan perkahwinan beliau tu? ada sesiapa tahu? rasanya perkahwinan anak SM Nasimuddin baru2 ni lagi warna warni dan ala2 fairy tale. tapi bila aku lihat klip video perkahwinan anak dia tu, hammm..nak kata mcm mana ek. korang lihat sendirilah video klip tu kat youtube then buat kesimpulan sendiri. hari ni jugak berlangsungnya majlis perkahwinan Datuk Sani Salleh, tokey  bas Sani Ekspress. dapatlah undangan tapi aku tak pergi. hohoho.. tadi aku sibuk kat klinik veteriner. buat check-up kucing aku tu..

8 comments:

Effendy&Nur Akmal said...

saya rasa sheikh deserve utk buat majlis perkahwinan yang di war warkan sebegitu rupa..yg menariknya majlis dia tidaklah terlalu gempak spt mawi, datuk k, anak sm nasim yang terlampu mewah melampau..suka lihat budaya melayu ditunjukkan dengan begitu gah kpd tetamu angkasawan luar negara..ramai mat saleh pakai baju melayu dtg ke situ..bagus sgt2.. yg biasa suka berlebih-lebih ni golongan artis..blajar pun stakat spm mungkin tak lepas tapi bila kawin gempak sgt2..setahun dua cerai.. nauzubillah...

lan_ax said...

setuju ngn effendy.. semoga bahagian n berkekalan sehingga ke anak cucu..
http://www.duitlama2u.blogspot.com/

Mata Hati said...

itulah...ada yg terlupa maksud sebenar sebuah perkahwinan. apapun kita doakan agar jodoh mereka berpanjangan hingga ke nafas terakhir

nn said...

setuju2 gak ngan effendy.
biar simple asalkan tetamu2 senang hati dan puas. erk..ayat ku...
suka je tengok majlis dia.. simple but meletops gitu...
semoga berkekalan hingga ke akhir hayat...

miss adorxars said...

rugila tak pegi undangan dato' sani, nampak kat berita tv9 td majlis derang pon mewah & cantek gak..tema campuran sepanyol & melayu...banyak keta2 mewah dtg...ermm~

Shiela Latif said...

alhamsulillah...dah selamat bernikah... =))

Mata Hati said...

nn - kita doakanlah semoga berkekalan

miss adorxars - what to do? kucingku tgh kritikal.. terpaksa abaikan jemputan semata2 nak bawak kucing pi klinik

Mata Hati said...

Shiela Latif - selamat selamat