Thursday, October 21, 2010

Pelakon Ayat-Ayat Cinta Murtad?


oh my my my... sesuku sudu kecil terkejut bila aku baca berita yg menyebut heroin Ayat-Ayat Cinta, Rianti Rhiannon Cartwright dah murtad, dah keluar dari islam. apa nak jadi sekarang ni. senang2 jer nak keluar dari agama hanya kerana nak kahwin dgn buah hatinya yg beragama kristian. alahai, tak der rasa bersalah sedikit pun bila amik keputusan kahwin kat sebuah gereja di Amerika. kalau sebelum ni bila satu media kat indon melaporkan dia telah meninggalkan agama sejak bulan april, tak nak pulak dia mengaku. nah!!! sekarang dah confirm. masa lihat lakonan dia dlm Ayat-Ayat Cinta, sejuk jer hati. betullah kata pepatah, jangan menilai sebuah buku dari kulitnya.

mintak2 dijauhkan keluarga, kawan2 dan jugak kenalan blog serta facebook dari gejala murtad ni..

13 comments:

My Little Diary said...

ish3x... biar betik!!!!
nauzubillah min zalik.. dijauhkan..


entry terbaru "header dah bertukar"

nabilah_2908 said...

hmm...bila2 masa saja Allah boleh terbalikkan hati kita...

semoga kita2 semua terhindar dari ini semua...Ya Allah...takut.. ;)

p/s : thnks sbb sudi follow APA KATA HATI..keep in touch.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
FAKE IDENTITY

~ PIJA ~ said...

aku pun baru tengok paper pasal minah ni convert..sedih sebab die cantek..moga Allah bukak pintu hati n akal die untuk kembali kepada islam..AMIN

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

ishh teruk la diorang ni...suker2 je..ingat agama tu boleh di jual beli ker?sbb tu jgn jadikan artis ni idola berdasarkan watak dalamlakonan diorang..huhuhu.

p/s-aik...mata hati offer nak jd calon si gadis yang lari tu,klu dia lari nnt larat ke nak kejar.hahahah

Mata Hati said...

kalau tiada pegangan agama yg kukuh, senang jer nak beralih arah..

Mata Hati said...

Lydia Miza(Aidyl Azim) - dia lari saya kejar, saya lari dia kejar..hahaha

liyanadiabu said...

ish3.....mnt tol cite nie..terus jadi xmnt dah..huhuhu

fazemy said...

Indon ni sama je murtad dgn tak. kawin pun blh campur2. padahal klw psl islam ada yg extrem sgt. tp soal yg wajib camni pun tak dpt nak dipertahankan.

p/s: ramai artis indon umumkan diorg tukar agama sama da hindu atau kristian. blom lg kira yg nama tah islam pun tah..tp ngaku islam...kehidupan tak mcm org islam pun. sedih!

y@n@ M!B said...

erk! mintak dijauhkan..amin ~

SYaMiLa said...

nauzubillah....

Recent Post "Project Batal…Window Live Writer…"

ciK mOt (",) said...

dok kena sape dia ni...lama doh dok nengok tb..hehehe...

salam singgoh mari kesini...
nengok la n3 baru saya...pasa loghat ganu...betul ke dok...hahaha...

SUZIE APAI said...

sayang btul..org lawo tapi singkat pikiran..

ahakss

LeeN said...

ha. pernah tgk dia berlakon dalam sinetron Munajah Cinta? lagiiii la baik watak dia. hadoi.

apa-apa pun.
nauzubillah.