Thursday, October 14, 2010

Akan Datang 11.11.11


sana sini dlm newspaper, tv, radio, blog, lama sosial dan jugak forum masih berkata ttg tarikh 10.10.10. pada tarikh yg dikatakan ramai org sebagai tarikh yg comel, ramai yg mendirikan rumahtangga. alhamdulillah..semoga kekal bahagia hingga akhir hayat. 10.10.10 dah berlalu, hari ini dah masuk 14.10.10 pun. kita tinggalkan hari dan tarikh yg dah berlalu itu. lebih baik kita pandang ke depan, merancang utk hari mendatang.

kalau tahun ni dah dikira special, tahun depan lagi bertambah special. betul tak? angka 11.11.11 lagi comel. aihh!! rasanya ramai yg dah berkira2 nak buat sesuatu pada tarikh tu. nak kawin lah, nak pi honeymoon lah, sambut besday lah, nak buat family day lah, nak melancong lah dan mcm2 lagi ler. terpulang lah asalkan jgn merancang perkara yg x molek udah ler..

hmmm..aku terpikir sesuatu ni. ok tak kalau - 
  • aku kahwin pada 11.11.11
  • akad nikah tepat jam 11:11:11 pagi
  • bersanding tepat  jam 11:11:11 malam
  • duit hantaran RM111,111
  • apa lagi ek yg berkait dgn 11,11,11 ni...kalu korang ada idea kasitau lah ekk..huhuhu

9 comments:

e.l.i.z.@ said...

adoiiii laaa..nok bersanding kul 11.11 pm..ore nok tido doh time tu..awok sanding nge bini je la :P

beli no plat kete. 11..kalu mahai sgt, amik 1111 =D

Norhayati Rostam said...

pasal nikah tu ok tapi hang kena pastikan lafaz hang tu tamat ngam2 ngan jam hang tu.
wee~

Mata Hati said...

eliza - gamoknya gitu ah..dakper asalkan bersanding

Mata Hati said...

Norhayati Rostam - semestinya..harap2 nafas tak pancit time jawab akad nikah..hua hua hua

LyNn HaMzAh said...

hahahahaha...
betul la tu dik...
lepas nie nanti kecoh plak 11.11.11...

Mata Hati said...

yupp...betul sekali. ramailah nanti nak buat plan pada 11.11.11

Izamir Ridzwan said...

hantaran banyak sangat tuh

cKyN WaN said...

amboih semua nak mengejar tarikh cantik ek?

9/10/11 pon cantik gak haha

Mata Hati said...

Izamir - sekarang semua nak angka pelik sampai hantaran pun nak ikut angka pelik

cKyN WaN - comel gak tuh..