Sunday, October 10, 2010

Lagu Dari Ku Yang Gila-Gila: Anak Ayam


sunday blues..aku tgh tension menunggu adik yg tak sampai. tgh layan2 kenangan lama, teringat kat lagu "anak ayam" yg pernah dinyanyikan masa kat darjah 1 dulu. lagu lagenda budok sekolah. bila nyanyi lagu ni, terasa mcm ada kena mengena dgn gelagat mak ayah kat pasaraya. of coz lah kan sbb bila jer ada jualan murah, confirm akan ada pengumuman yg dibuat oleh pihak pasaraya mengenai anak yg hilang. acap kali aku terfikir, siapa yg hilang sebenarnya. anak atau maknya? sometimes mak tgh asyik sgt membelek barang itu ini sampai terlupa anak kat sebelah. tahu2 jer anak dah lesap...


AMARAN! lagu kat bawah tak sesuai utk korang dengar. baik korang jgn nyanyi, nanti korang akan menyesal sepanjang hari. err...kalu korang degil jugak nak nyanyi, nyanyi jer lah. 1st aku nak bagitau suara mmg tak sedap, 2nd pitching hancur, 3rd lagu ni hanya utk mereka yg gila2 dan poyo mcm aku... 1, 2, 3... jom nyanyi


ibu ayam dikejar musang
anak ayam mencari ibunya
ibu ayam berlari, terus lari
dan ditangkap musang
anak ayam mencari, terus cari
ibunya yang hilang ~
oh kasihan! oh kasihan!
aduh kasihan ~

5 comments:

NURHANI (BABY) said...

hakhakhakhak.. lawok tul

Nur Hawa Mohd Zin said...

pasal anak hilang awe pernah snap gambar budak kehilangan mak...sian menanges2..lepas tu bapak dia amik muka nak marah jerk...kalu dia sound anak dia memang kat situ sound balik..heheh

Mata Hati said...

biasalah tu..nak salahkan siapa? mak, ayah atau anak itu sendiri? tepuk dada tanya hati

isabelle said...

hahaha.ingatkan i sorg jer ingat lagu nih.

Mata Hati said...

hehehe...lagu evergreen ni