Friday, October 08, 2010

Kartun Kesukaan Masa Kecik2 Dulu

ada sesiapa nak kembali ke zaman silam, zaman waktu kita masih budak hingusan? saya saya saya...huhuhu.  sesiapa pun nak kalau diberikan peluang. waktu kecik adalah zaman yg paling best. waktu itu segalanya adalah tentang keseronokan. waktu itu tv dan panggung wayang lah tempat kita mencari hiburan. masa tu belum lagi ada internet. kalau ditanya tahu tak apa itu blog, facebook, yahoo! ataupun streamyx..confirm masing2 tergaru kepala. sure lah kan sbb perkataan internet belum femes lagi masa tu.

sesiapa yg pernah melalui zaman kecik2 sekitar 80an dan awal 90an cuba ingat balik citer kartun apa kat tv yg paling korang minat dulu. kalu nak disebut kat sini mmg lah banyak sbb setiap org ada cerita kegemaran masing2 tapi aku cuba letakkan beberapa citer yg popular waktu itu. harap2 dpt menolong korang refresh balik ingatan lama. are u ready? jom kita kembali ke zaman silam buat seketika...

Mospeada                           Tosho Daimos

 He-Man                               BraveStarr

 Blue Blink                                            Thundercats

            Mask                                       Robotech

Toriton                                                  Dash Yankuro

     Kickers                              Saber Rider

12 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe minat disney ngan barbie....heheheh...

Mata Hati said...

ore pompuan sure minat barbie..org laki2 minat bear.. eh betul ke? hua hua hua

NURHANI (BABY) said...

saya minat mickey mouse... hehehe.. best tue...barbie tak layan la

Mata Hati said...

setiap org ada citer kegemaran masing..apa pun zaman kanak2 mmg rock bebeh!!!

Ciklinn said...

huwaaaaaaaaaaaa terkonang jua...... best best best.... suri baja hitam ada tak?

Mata Hati said...

tunggu yer,,suria baja hitam dlm next entry..huhu

Hana Faza-same person said...

i like tomatomen! hehehe

kella said...

thunder cat!!!! suka sangat! in fact sekarang pun masih tengok kat u tube! hahahaha...
mask.. kickers... suka..

KaySharipahEnterprise said...

Samer lah kiter.. suker thunder Cat.. Sheera pun best

Cik Cyida said...

walaweii.. cyida suka doraemon..
hehehe:)

Iffa masih seperti dulu said...

aye ske Thundercats smp baju, topi sume cap Thundercats.. tp idok le smpai taksub^^

FatinSyahirah said...

minat dragon ball dengan doremon. huhu.