Monday, December 20, 2010

15 Fakta Menarik Hari Ini - Siri 8

  1. Filem terbaru 'Karate Kid' tidak mempunyai satu pun aksi karate dalam filem tu. Semua aksi yang ditonjolkan adalah seni mempertahankan diri Kung-Fu
  2. 3% dari semua wanita hamil di dunia akan melahirkan anak kembar
  3. Nyamuk tertarik kepada perempuan mengandung kerana berdarah manis
  4. 1 dari 12 orang melakukan seks semasa dalam tidur mereka. Sindrom ini dinamakan 'Sexsomnia'
  5. Petir adalah 5 kali ganda lebih panas dari matahari
  6. Rekod dunia untuk tidak tidur berturut turut adalah 264 jam iaitu selama 11 hari. Ia dilakukan oleh Randy Gardner yang berusia 17 tahun ketika memecahkan rekod dunia itu
  7. Kira-kira 95% perisian komputer di China adalah cetak rompak
  8. Setiap 3 minit, laporan mengenai kehadiran UFO direkodkan di seluruh dunia
  9. Tazing Norgay, orang pertama yang berjaya mendaki ke puncak Gunung Everest sebenarnya adalah seorang buta huruf. Hingga ke akhir hayat beliau buta huruf
  10. Bayi baru lahir menangis tanpa mengeluarkan air mata kerana  saluran air mata bayi tidak terbentuk sehingga bayi berumur satu bulan
  11. Pemetik api rokok dicipta terlebih dahulu dari mancis
  12. Luas permukaan matahari adalah 11.900 kali luas permukaan bumi
  13. Polis Thailand yang melanggar undang-undang akan dipakaikan lencana Hello Kitty berwarna pink di lengan kiri uniformnya
  14. Komik Donald Duck diharamkan di Finland kerana Donald Duck tidak memakai seluar
  15. Pencipta telefon, Alexander Graham Bell tidak pernah menelefon mak atau isterinya

21 comments:

azrinrahim said...

thankx or the fakta..boleh digunakan..thankx you..

http://azrinrahim.blogspot.com/2010/12/latih-diri-jadi-manusia-pemaaf.html

ciK mOt ©™ said...

wahh...fakta yang menarik ni...barulah saya tahu...hehehe...

mekasih bro...keep it up...

Rozuan Ismail said...

thanks info

1/12 mimpi seks masa tidur?huhu..ramainye..

Zulkifly Omar said...

fakta menarik~~ hehe... thx sebab kongsi

Ayuni said...

amik kt maner ek?best....

MAPPIAU said...

oOOooo baru tau..thanks kongsi info2 nih :)

gadisBunga said...

nak jadi yang 3% tu lah!

Iena farina said...

salam...sy suke bc fakta2 nie..tp fakta yg ke 10 tu anak sy lhir tak nagis tau...keesokkan hari baru nak sbb kn mandi hahaha...nice info :)

LyNn HaMzAh said...

wah header baru...tq utk fakta menarik tu...

My Little Diary said...

salam,
good info... thx for sharing

absolutely emy said...

noce info.. makasih sudi share.. :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

erkk nyamuk suka org peknen ke?huhu

Aqila Safuan said...

haha.kelakar lah fakta fakta yg diberi ini.

Mata Hati said...

azrinrahim - sama-sama

cik Mot - yeah.. u too..

Rozuan Ismail - adakah anda salah seorang darinya..hehehe

Zulkifly Omar - sama-sama

Mata Hati said...

Ayuni - amik dari pelbagai website

MAPPIAU - sama-sama.. thanks sudi menziarah

gadisBunga - kena kawin dulu, baru boleh masukan diri dlm kategori 3% tu

Iena farina - agaknya dia malu kot nak nangis masa tu. baru nak biasakan diri dengan dunia baru :)

Mata Hati said...

kak Lynn - sama-sama.. kalu jumpa lagi, nanti saya share

My Little Diary, absolutely emy - sama-sama

sis LM - org2 tua pun cakap mcm tu..^^

Aqila Safuan - ^^

Reen Azreen said...

nice information..like bnyk kali...hehehe

nuriz said...

sesekali melayan info info yang tak penah tau syok jugak :)

Mata Hati said...

Reen Azreen - yer yer...like like like :)

nuriz - yup..info2 ni pun byk yg saya baru tahu lepas mengodek situ sini^^

alexa yussida said...

yg hello kitty tu comel!hehe

Mata Hati said...

huhuhu...^^