Friday, December 03, 2010

Menjawab Tag Kella

Kali ni nak menjawab tag dari Kella. menarik jugak soalan yang ditanya. Dengan happy aku menjawab semua soalan yang diberi. Terima kasih yer Kella. Sampai saat ni masih sudi menziarahi blog yang tak seberapa tak tak menarik ni. Blog Kella lagi best dari blog aku ni. Tak percaya. korang terjah lah blog Kella ni.

1- Apa benda paling penting dalam hidup korang?
-- Keluarga

2- Benda terakhir yang korang beli dengan duit korang?
-- Roti burger

3- Dimanakah tempat korang akan melangsungkan perkahwinan nanti dan apakah temanya?
-- Kat rumah pengantin pompuan dan bertemakan adat melayu. Err, kalau akad nikah atas perahu ok tak? Lain dari yang lain tu..huhuhu

4- Adakah korang sedang bercinta sekarang?
-- Dah bertahun-tahun aku sendirian selepas break.. huwaaa!!!

5- Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
-- Kalau diizinkan Tuhan, biarlah selamanya

6- Dimanakah korang selalu jumpa kekasih korang?
-- Dulu kat tepi pantai jer. Macam lagu 'cinta pantai merdeka' pulak

7- Novel/buku/majalah terakhir dibeli?
-- Majalah PC

8- Apa nama penuh korang?
-- W** F***** F******.. Korang carilah sendiri

9- Antara emak dan ayah, mana korang lebih mesra?
-- Mak.. Sebab ayah kerja jauh, jarang sekali dapat jumpa

10- Namakan orang yang betul2 korang nak jumpa dalam hidup korang?
-- Tak rasa pun nak jumpa. Kalau rasa nak jumpa sangat, aku pejamkan mata dan bayangkan dirinya

11- Adakah korang basuh baju korang sendiri?
-- Tak, mesin basuh yang tolong buat

12- Di manakah tempat yang betul2 korang nak pergi?
-- Mekah.. Kalau ditakdirkan mati kat sana pun adalah satu anugerah yang cukup bermakna untuk aku

13- Pilih salah satu, peluk atau cium?
-- Mula-mula peluk, pastu baru cium. Tak pun cium dulu, pastu baru peluk

14- Beritahu 3 benda mengenai orang yang beri tag?
-- Seorang perempuan
-- Dah bersuami
-- Pandai cakak Terengganu

15- Lima benda yang paling anda sayangi dalam hidup?
-- Telefon bimbit, komputer, beg duit, gambar kenangan dan buku-buku dalam bilik

16- Lagu yang paling anda suka dan selalu dengar
-- Asma ul-husna. Waktu subuh mesti dengar lagu ni

17- Lima rakan blogger yang korang nak tag?
-- Aiyakk..kena tag lagi. Sapa ek.. adik Amani, Siti Safiyyah, Iena farina, Deqlis dan My Little Diary. Terpulang lah nak jawab bila. Tak paksa...hehehe

15 comments:

maya amir said...

gmbr kenangan mmg harus disayangi..byk memori kan:)

Mata Hati said...

yup..sekeping gambar seribu kisah

My Little Diary said...

salam,
nama permulaan tu mesti WAN.hehehe
betul tak?

Mata Hati said...

yup..teruskan meneka 2 nama lagi tu

eiela said...

banyak jugak tau kat sini ye..org ganu depannya mesti wan.

Latest Entri :
Senyum Itu Sedekah
Bila Si Dia Bertanya

azwa_amani said...

adik amani tu kiter ke????..walahai...takpe2, kita memng suka jawab tag..hehehe...jap2 ea,,sat agi kita jawab.. :)

Mata Hati said...

org kelantan pun ramai jugak pangkal nama mcm tu

Mata Hati said...

amani - yer lah..sapa lagi nama amani kat blog. awk sorang jer...huhuhu

deqlis said...

salam jenguk petang,,,
wah! akak kena tag lagi ya??

ok nanti free2 akak jawab..:-) tunggu ya..

akak nak teka nama laa

Wan Fairul Firdaus?? betui tak??

Siti said...

wow kene tag lagi??suke suke, nanti saya buat k? ^__^

btw, contest tu saya dah join.. hehe

Terkini : Jom join contest kesayanganku!

I*K*T*I*R*A*F said...

hahhahhah.no 3 best! hahhaha :D

sz | m.s.s said...

ahaha..
pastikan bukan musim tengkujuh nak akad nikah atas perahu tu... ;p

gadisBunga said...

suke deting kat pantai neh! haha

Mata Hati said...

deqlis - yeah... 2 tu dah tepat. cuma satu jer yg jauh sgt tersasar :)

Siti - sila jawab yer adik siti

IKTIRAF - hehehe...:p

Mata Hati said...

sz | m.s.s - baik kak..hehehe

suzieBunga - ombak, burung camar dan pasir pantai menjadi saksi...hahaha