Thursday, December 02, 2010

Menjawab Tag Siti Safiyyah

Adik Siti Safiyyah berbesar hati kasi satu award kat tuan blog. Tapi sebelum menerima award ni, kena jawab dulu soalan-soalan dibawah. Dah lulus baru boleh amik award. Aik!! Terasa macam nak amik exam SPM pulak..huhuhu
  1. http://lurvemyblog.blogspot.com di mata anda - Blog yang simple, ringkas dan menarik. Blog dia memang ringan, loading page pun sekejap jer. Bila blog ringan, nak ziarah selalu pun rasa bersemangat
  2. Nama blog anda dan kenapa anda letak nama tu - Nama blog ni dari mata turun ke hati. Tuan blog letak nama ni sebab berharap bila kali pertama pengunjung datang ke blog ni, terus jatuh hati dan sudi menerjah lagi di lain masa. Sebelum nama ni pernah guna beberapa nama lain seperti Ekpresi Orang Teganu Kiter, Give Everyone A Smiley Face! dan Aku Menulis Bukan Kerana Nama.
  3. URL blog anda dan dari mana datangnya idea itu - URL blog ni http://fiverul.blogspot.com. Mudah jer, sebab fiverul tu salah satu dari nama gabungan tuan blog. Cuma telah di orang putihkan sikit menjadi fiverul. Korang yang bijak bistari mesti tahu mcm mana ejaan sebenar dalam bahasa melayu.
  4. Apakah kaedah dalam penulisan blog anda - Tuan blog lebih suka mengunakan gaya penulisan yang santai dan bahasa yang mudah difahami. Kekadang diselitkan jugak loghat Terengganu. Biasanya setiap malam tuan blog dah siap menulis 2-3 entry untuk di publish kan pada hari esok. Mana ada masa kan nak menulis entry pada siang hari, nak buat kerja lagi. Siang hari biasanya digunakan untuk memberi dan membalas komen jer.
  5. Apa perasaan anda bila tengok blog orang lain cantik dan menarik sedangkan blog anda tidak. (Kadang-kadang blog sendiri menarik tapi merendah diri) - Actually tak rasa apa-apa sebab yang penting adalah entry dia. Biar pun blog berkelip, bersinar, gaya mewah tapi kalau entry kosong tak jadi jugak. Satu hari nanti nak pakai domain sendiri. Dah siap pun buat design baru blog bila dah tukar kepada dot com.
  6. Bilakah blog anda diwujudkan? - Pada 30 November 2008. Baru jer menyambut 2nd anniversary
  7. Siapakah orang pertama yang tahu dan menjadi follower blog anda? - Orang pertama yang tahu ialah puan Erni dan folllower pertama ialah Halizayana. Pstt..Fara Fauzana pun salah seorang follower blog ni..
  8. Sila tag 5 orang lain untuk menerima award ni  dan serahkan syarat-syarat ni - Tak sampai hati nak tag sebab kat blog kawan2 dah banyak sangat tag nak kena jawab. So, yang no.8 ni kiranya tiada lah. Ops!! Ada permintaan dari peminat Cik Mot meminta beliau jawab tag ini...hehehe
Ok, dah selesai jawab, so dengan sukacitanya boleh lah amik award ni. Mekacih adik Siti Safiyyah. Jemput2 lah singgah ke blog adik Siti Safiyyah

11 comments:

Ayuni said...

salam, ske bc jawapan2 kt ats....nk tny, kat maner ek nk dpykan template blog yg ok, blur dh sye....

Siti said...

wahhh dah jawap ek tag ni? bagus bagus..eh adik siti safiyyah? baiklah abg fairul..hehe

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

rajin awak jawab tag...saya ni mau bertimbun2 berhutang tag ngan org...huhu...

ciK mOt ©™ said...

aler, naper tak tag saya...saya nak jawab ni...hehehe

Mata Hati said...

Ayuni - nanti saya kasi address website kat blog awak

Siti - hehehe..saja jer tu. tapi rasa mcm awak lebih tua dari saya jer.. :p

Ibudamia - taklah, cuma ada byk sikit utk layan blog skrg ni. esok2 dah bz balik, tak tahulah mcm mana

cik MOT - hehehehe.. :p

Siti said...

ehh pls okay..i mude lg dr u..HAHA..ni tnye2 besday orang ni nak bagi hadiah ke? :P

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Salam
Tahniah dapat award.

Mata Hati said...

Siti - hahaha..so mmg patutlah sya panggil adik. saja tanya besday, mana tahu kot2 boleh kasi present :p

sis Lm - thanks

ciK mOt ©™ said...

uikss...kena jugak ker...orang memain jelah...haiya.... :p

utang dulu ek...takde cash nak bayar skang....

Siti said...

nak bagi adiah? woww kalau macam tu, besday saya esok! so mehla bagi saya hadiah. hehe :P

Mata Hati said...

ciK mOt - keh keh keh...menanti cik mot menjawab tag tu.. :p

Siti - kalu mcm tu, tunggu lain tahun lah sbb x sempat nak bungkus hadiah..huhu