Saturday, December 11, 2010

Aku Sudah Berusia 40an


Pandanglah lihat muka ku 20 tahun dari sekarang. Berkedut sana sini, hilang kehenseman dan seri muka. Ahakss!!! Biasalah kan, bila dah dipanjat usia. Mustahil untuk mengekalkan wajah yang bersih, tegang sana sini tanpa sebarang kedutan. Nak tegang sentiasa, amiklah suntikan botox selalu. Alaah!! muka jer nampak tegang tapi bahagian lain dah berkedut 1000. 

Apa ada pada paras rupa yang tampan atau cantik kalau hati tak sejernih air. Ketampanan atau kecantikan tak menjamin kamu akan diredhai. Ketampanan atau kecantikan tak berguna kerana seseorang masuk syurga bukan kerana paras rupa. Ketampanan atau kecantikan akan pudar seiring dengan masa yang berjalan

21 comments:

Ayuni said...

bleh pcy ke edit gmbr tu?

ciK mOt ©™ said...

hahaha...kena kawin cepat ni fairul...

maya amir said...

man's ife begin at 40:))aha..jaga2...

kak Erna said...

setuju..apa lah ada pada paras rupa..

Mata Hati said...

Ayuni - try lah buat.. http://in20years.com

cik Mot - aiyakk..kawin lagi.. :P

maya amir - huh, ye ker.. kena berjaga2 ni.. :)

Mata Hati said...

kak Erna - paras rupa tak melambangkan personaliti yg sebenar :)

Cik Diana said...

ensem bOy lgik tuh.. xpe2.. kui3x..

Mata Hati said...

bukan ensem boy, ensem uncle lah...sudah 40an pun.. :)

maCy said...

haha. adoi. um, sbb tu kena sayang sbb hati, hati xberubah :)

Mata Hati said...

pesanan penaja, hargai hati yang dikurnikan itu

deqlis said...

40-an pun hensem lagik klu ada cahaya iman di wajah tue...

umur 20-an pun klu takde cahaya iman dah nampak kesuraman wajah...

wah! makna yg sungguh mendalam...

w/bgmnpun awas... man's life begin at 40 ... Kot nak mencari ala2 Siti Nurhaliza tue di usia 40 laa haha.. Jaga2x..

nurHeart said...

beautiful heart, mind & soul will makes our life simply beautiful.. :)

Mata Hati said...

deqlis - betul betul betul...apa guan rupa comel kalau tiada cahaya keimanan menerangi muka. kena perbanyakkan lagi amalan

nurHeart - :)

sop said...

40an? x tua sgt la muka tu.. huhuhu

Mata Hati said...

ye ker sop...awet muda kot.. hahaha

Siti Safiyyah said...

heh, lame tak dtg komen sini.. :P

ohh tak lame dah tu bro..20thn pejam celik pejam celik dh sampai kan kan ^_^

Mata Hati said...

ahhh kan kan kan.. kot tak sempat cecah 40 thn dah innalillah :)

alexa yussida said...

haha..tak bole percaya:p

software tu main edit je tu..hehehe

fatin said...

tapi kan..kt jepun punya pak cik mak cik..usia da 40 tapi kulit cantik lagi..sihat dan kuat!!vouge lagi!

azwa_amani said...

itu mata hati ke??????...sori amani lama x komen...sebbnyer amani sempat bace entry jer...huhuhuh.ni baru ade masa skit

Mata Hati said...

alexa yussida - hehehe...betu tu. sbb nampak buruk jer rupanya..

fatin - kes makan sushi kot. sbb tu kulit cantik. satu lagi kat sana cuaca 4 musim

amani - tu bukan saya. org lain lah yg menyamar jadi saya :P