Wednesday, December 08, 2010

What is Your Name?

Korang ingat tak masa mula-mula belajar bahasa inggeris dalam darjah 1. Ayat pertama yang ditanya oleh teacher ialah "What is your name?" 

Tak boleh beritahu nama terus, mesti jawab dengan tertib. "My name is lelaki, suami dan dot dot dot"

Masa zaman sekolah dulu aku memang tak suka subjek bahasa inggeris. Lebih-lebih lagi teacher yang mengajar aku tu garang macam singa. Silap sebut, berbekas rotan lah kat tapak tangan. I hate english!! Sampai ke sekolah menengah terbawak-bawak sikap benci bahasa inggeris. Tapi langit takkan selamanya mendung. Masa tingkatan 5, subjek bahasa inggeris ni diajar oleh seorang teacher yang comel. Gaya dia mengajar memang best. Terus aku jadi minat nak belajar bahasa inggeris. Great Teacher Rozita..hehe. Tutup cerita..

Sehingga entry ni di publishkan, belum ada yang berjaya meneka dengan tepat nama penuh aku. Memang susah sikit sebab dalam dunia cuma ada seorang yang memakai gabungan nama macam ni. Aku ler tu..hehehe. Siyes, aku cakap betul ni sebab dah try search kat google, aku jer empunya nama 3 serangkai ni. Sekejap lagi aku nak publishkan buat pertama kali watermark yang akan ditampal pada gambar2 peribadi kepunyaan aku. Kalau nak tahu nama penuh aku, tunggu ler next entry..hehehe

16 comments:

alexa yussida said...

salam...lama tak singgah..haa...cptla reveal:p

Mata Hati said...

sabar-sabar...

NM02 said...

nama sebenar ai plak gabungan nama mak dan ayah. nama blog ai plak gabungan ai dan en. suami..

ai tunggu, cepat skit.. tak sabar ni

LYaFRINA said...

msti ama ada ummphhhhh ni..

Lelaki Ini said...

x suke english jgk!
susah maaa...
hekhek!

LyNn HaMzAh said...

ha...bagus tu...setakat nie just panggil mata hati @ adik jer...bagi tahu cepat sket nama sebenar yer...

ciK mOt ©™ said...

hai...leh kenalan...saper nama???

kella said...

wahhh.....
apa agaknya tu!
tertanya tanya pada nama lelaki misteri nih! :p

Ayuni said...

English is fun, it is depend ob our mind....think positive, insyaAllah you can empowerment yourself with English. Hm, can't wait to know your name...

maya amir said...

ok tak sabar nk tau:)

Iena farina said...

ceta pasal bhs omputih nie lawak...teacher sy tak garang tapi slow cam siput...hahaha...selalu ajar bnda sm cam tadika ms standard 1 lah... :)

iszieylyanziy said...

my name is is!!ngee :)

Fitrah Adnan said...

pernah gak kena gelak dgn marah sbb bila cikgu tny what is ur name saya jwp fitrah...btllah nama saya fitrah rupanya kena ikot format dia yg formal tu..grrr..

Mata Hati said...

NM02 - nama gabungan ni kalau kena caranya mmg comel..

LYaFRINA - kurang ummph

Lelaki Ini - me too

kak Lynn - nama biasa2 jer.. ;P

Mata Hati said...

cik Mot - adoiii...ada awek dtg memikat...huhu

kella - sekadar nama biasa.. :)

Ayuni - sampai sekarang pun masih cuba improve my english

maya amir - :)

Mata Hati said...

Iena farina - kadang2 kalu cikgu yg pandai buat lawak dtg mengajar, yg x minat pun akan jadi minat

iszieylyanziy - ishh!! susah gak nak sebut nama ni

Fitrah Adnan - time belajar mmg kena jawab formal.. tapi sekarang ni x der lah jawab formal mcm tu bila org tanya nama