Thursday, December 02, 2010

4 Entry Yang Berjaya Memikat Google

Ramai yang berusaha untuk mendapat tempat di enjin carian Google. Terutamanya pengguna yang menjalankan perniagaan secara online. Berada di muka utama bererti cerahlah peluang untuk mendapat ramai pengunjung. Untuk mendapat tempat di hati pakcik Google bukanlah mudah kerana di negara ini saja, berpuluh ribu laman web berjuang untuk menempatkan diri di muka utama Google. Err..ini ke yang dikatakan sebagai SEO?

Aku pun tak pernah mengharapkan apa-apa dari pakcik Google. Lagi pun blog ini terpencil, bukan dikenali ramai pun. Whatever, malam tadi sesuku tersenyum bila lihat 4 entry yang aku karang berjaya mencuri perhatian pakcik Google. Ada entry berjaya berada ditempat teratas di muka utama. Nyanyi sikit...'nama mu teratas indah bercahaya entry..Yippeee!!

Seperti biasa, klik pada gambar untuk pembesaran

1- Keyword 'kesan buruk penggunaan contact lens'. Actually aku tulis pasal contact lens Acuvue. Lihat SINI

2- Keyword 'Ombak Rindu'. Lihat SINI

3- keyword 'isu gelang AC dan blogger Aidid'. Lihat SINI

4- Keyword 'penderaan kanak-kanak'. Terdapat 12,500 paparan berkaitan penderaan kanak-kanak dan entry aku berjaya mencelahkan diri di muka utama. Lihat SINI

18 comments:

Ayuni said...

congratulations....

ciK mOt ©™ said...

wahh...pasni makin glamer ar...ishh jeles ar gini...

Iena farina said...

tahniah...sukenyer dia... :)

Mata Hati said...

Ayuni - time kasih

ciK mOt ©™ - ku hanya insan biasa. tak tertarik dgn dunia glamer..huhuhu

Iena farina - tak suka just tersenyum.. :)

gadisBunga said...

hebat! ni boleh la pinjam2 stail ni ek? :D

azwa_amani said...

fuyoooo..betnyerr..tahniah.. :)

LyNn HaMzAh said...

kak lynn tak faham pun tentang SEO tau...kalau ada yang sudi nak ajar teringin juga nak belajar...

Mata Hati said...

gadisBunga - tak hebat pun.. kebetulan jer tu

amani - mekacih

kak Lynn - saya sendiri tak tahu sgt SEO ni. yg saya buat ialah tulis entry mengikut cara sendiri. tu jer.. :)

hasrul hassan said...

Salam ..
waa hebat hebat ...

Mata Hati said...

tak lah hebat..biasa2 jer..

Ezma FaSham said...

waaa... tahniah. tahniah. tahniah... ",)

Mata Hati said...

err..tak lah. tu cuma kebetulan jer. esok lusa hilang lah tu

Tomato Gurl's Life said...

wow hebat tue semua 1st page...tahniah!

Mata Hati said...

biasa2 jer cik tom. kebetulan jer tu

fatin said...

omedetou!!!(",)

Mata Hati said...

arigato....

nabila faryzza said...

wahh! untunglaah. ajar! ajar! hehe :)

Mata Hati said...

mcm mana ekk.. update selalu blog. jgn lupa selitkan sekali isu semasa. tu jer.. :)