Sunday, December 26, 2010

Piala Suzuki AFF 2010 - Malaysia 3 - 0 Indonesia

Ehsan dari Utusan Online

Selesai separuh perjalanan perlawanan akhir Piala Suzuki AFF 2010. Malaysia membenam Indonesia 3-0 menerusi jaringan dari Mohd Safee Mohd Sali dan Asaari Shamsudin. Gol tersebut diperolehi pada minit ke 60, 67 dan 72. Perlawanan menarik sebentar tadi terhenti selama 10 minit kerana terganggu oleh sikap tidak sopan beberapa orang penonton yang memancarkan cahaya laser ke muka penjaga gol Indonesia. 

Esok, skuad Malaysia akan berlepas ke Indonesia untuk perlawanan timbal balik. Perlawanan akhir ke dua akan dilangsungkan di Stadium Gelora Bung Karno, Jakarta pada 29 Disember 2010, Rabu ini.

Ehsan dari mStar Online

16 comments:

Ayuni said...

hm, smua blog citer psl bola....

Mata Hati said...

demam bola sepanjang minggu ni^^

Siti Safiyyah said...

ehem safee sali seperti biase :D

nurHeart said...

wahh.. cepatnye dah update kt sini :)
congrats malaysia..! all the best for the next match (^^,)v

★ .the named anis suhana binti hashim. ★ said...

serious rasa nak fly ke indonesia semata mata nak tengok 2nd leg. jauh pulak sibu-jakarta eh. heeee ;))

malaysia boleh, for the first time I am truely proud to call myself as MALAYSIAN.

keep it up. :)

aming said...

tggu 29 ni..ak rse sek2 indo bwk band2 indon nk alih tumpuan pemain malaysia..haha

sop said...

tahniah malaysia

Mata Hati said...

Siti Safiyyah - seperti biasa, mcm tu lah rupanya

nurHeart - teruja dgn kemenangan malam ni^^

anis suhana - nanti kita fly sama2 boleh? hehehe..fly depan tv jer nanti :)

Mata Hati said...

aming - nanti dijemput sekali maria ozawa utk mengalihkan tumpuan pemain malaysia..hahaha

sop - perjalanan belum tamat..tahniah utk kemenangan malam ni

Aqila Sarah said...

woahh sangat bangga jadi orang malaysia .
but yang pasal laser and mercun tu hampehh -.-

Mata Hati said...

tak boleh nak buat apa2 sbb ramai sangat penonton yg bermacam ragam

Iena farina said...

Wah!!!berita nie sensasi sggh yea...Bw jer semua ceta bola :)... anyway tahniah lah pasukan MALAYSIA berjaya kan.. ;)

wan nurul hezrina abd halim said...

tu lah pasai.tak pernah2 mummy tgk bola tapi semalam layan bola ngan hubby..maira pun tgk bola taw..

yg kelakarnya bila papa dia jerit GOALLL dia pun nak jerit gak padahal tak tau hape pun=)siap terangkat52 lagi kaki dia ajuk ayah dia..lawak taw..

apepun bleh tarik nafaz lega 3 gol utk bekalan ke indon nnt..pasnie sumbat lagi bebayk goal biar padan muka indon=)

Mata Hati said...

Iena farina - ni tajuk perbualan paling hot sepanjang minggu ni

wnh - comelnya bila si kecik pun tgk bola sekali... nasib maira tu pompuan. kalau lelaki sure ada bakat nak jadi pemain bola

★ .the named anis suhana binti hashim. ★ said...

memang taknak kasi comment. sebab tu takda. heee

nak fly sama sama boleh. kte takda hal, asal awak sanggup sponsor. hahahaha :D

2nd leg : malaysia 2-1 indonesia

baru ngam. that day malaysia kena belasah 5-1 kan. what they give, is what they should get back kan. heee

Mata Hati said...

whatever, masih terkurang satu gol lagi...harap dpt tebus baki satu gol kat sana nanti